Bloggen

Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av Ewa - 30 augusti 2009 22:57

Nu har det gått två hela dagar sen Mille kom hem och hans entré har inte gått omärkt förbi... I morse klagade grabbarna på att de inte fick vara ifred, den lilla katten for fram och tillbaka i rummet där de uppehöll sig, hoppade upp och ner i möblerna, jagade deras fötter och bet i sittpuffen. När han uträttat sina behov i kattlådan så gäller det att hålla fritt utan förför luckan, för då kommer den lilla rödstrimmiga ut som en kanonkula och dessutom på bredkas ... Ibland upprepas denna sista fas, in och ut ur kattlådan, om och om igen! Mer bilder på lille Mille kan ses här!



Umgänget mellan hund och katt är fortfarande lite spänt, den lilla terroristen tycker INTE att det är ok att lattja med det flåsande pälsverket av modell större... Mille morrar och fräser och skickar ibland ut tassarna för att verkligen få Niska att förstå att han menar allvar. Niska blir dock inte speciellt upprörd och framför allt inte mindre intresserad. Ikväll har det dock skett stora framsteg när det gäller acceptabelt avstånd mellan katt och hund, det har nämligen krympt till 3cm .


Niska vill såå gärna umgås med Mille


Om jag ligger ner och gör mig liten så kanske det går bättre???


Hundträningen har det blivit i dagarna två, dock "bara" lydnad. Det mesta har gått riktigt hyffsat men idag blev det problem med galopp-delen på framåtsändandet... Att det ska vara så svårt att få en "räcer-Tilda" att galoppera ut dit? Det gick bra så länge mattan fanns kvar att springa ut och trampa på, men när den plockades bort - ja då försvann även tempot. Det blev liksom saktagåendet som hon plockade fram då . Alltid är det något som strular, alltid något som man klura på, eller ?

Ovido - Quiz & Flashcards