Bloggen

Alla inlägg den 3 augusti 2009

Av Ewa - 3 augusti 2009 17:34

Igår var det dags för spår- och lydnadsträning i Finspång tillsammans med Mia, Sussi, Jannice och Linda. Det blev många spår att traska, först för att lägga ut och sedan för att följa med som åskådare på samtliga. Det blev några varma och svettiga timmar i våra spår och i spåren efter alla vildsvin, desto bättre så träffade vi inte på några!

Fikapaus i väntan på att få gå spåren

Niska fick ett fint spår som Mia lagt ut med många kringelkrokar och vinklar och hon fixade det på ett bra sätt! Hon var liite disträ de första 10 metrarna men kom sedan igång bra, plockade samtliga pinnar och löste även vinklarna . Skönt! Nu blir det inget mer spår förrän på söndag såvida det inte blir tävling redan på lördag, men då jag inget hört från Mjölby så är det 3:e reserv som fortfarande gäller. Förutom en himla massa motion i skogen så kunde vi även fylla varsin bajspåse med kanonfina kantareller!

Tillbaka på klubben blev det grillad korv till lunch/middag, magen blev überlycklig – den hade knorrat så!  Mätta och goa var det dags att fortsätta träningen på appellplanen. Niska fick en budföring med skott, Jannice var mottagare och blev utskälld efter noter…  Niska hade planer på att starta på eget bevåg från mottagaren men rättade in sig i ledet efter en tillsägning. Farten var det som vanligt inget fel på… Innan pistolen stoppades in passade vi på att lägga Irma och Niska plats, båda hundarna låg exemplariskt.

Jag körde igenom alla lägreklassens moment och det mesta gick hyffsat förutom krypet som var katastrof. Det bästa utförda momentet idag var nog apporteringen – det råd som jag fick av Mia sist vi tränade har verkligen gjort underverk, bättre gripande och fart än idag är nog svåruppnått – dock kvarstår lite tugg precis vid ingången. Någon inkallning blev det inte tal om då Niska satt som en ”rugg-uggla”, vi tränade istället kvarsittningar som efter lite nötande gav resultat. Vid hoppet imponerade jag stort med att kasta bollen gudomligt bra . Fria följet kändes även idag mycket bra! Hon tappade kontakten lite lätt vid några enstaka tillfällen men genomförde momentet utan att ljuda och det är det viktigaste!


När alla hundarna var klara så var klockan närmre halv åtta, så det återstod bara för oss att tacka för en riktigt kul och givande träningsdag och hoppas på en ny träningsdag framöver! Några fler bilder från dagens träning finns på Pixboxen.

Ovido - Quiz & Flashcards