Bloggen

Alla inlägg den 6 juli 2009

Av Ewa - 6 juli 2009 20:50

… men att ha dem inneboende på trädgården är ju ingen hit! Anledningen till detta är ju inte ”kotten” himself utan dennes fripassagerare: lopporna! Vet inte hur många gånger Limpan fick loppor pga han tyckte det var lite gosigt att snusa på de piggiga varelserna… Igelkotten på vår tomt verkar pilla i sig av alla nerfallna körsbär som fåglar slänger ner.

Snart är första semesterdagen avverkad och det har blivit inomhusjobb idag då regnet öst ner i stort sett hela dagen… Vi har ju ett projekt på gång nere i källarplanet: hobbyrummet (läs den jättestora garderoben) ska iordningsställas till ett rum åt Pontus. Pontus ska få 2 tredjedelar av det till rum, resterande ska fortsättningsvis vara garderob, vi ska måla, lägga värmeslingor och klinkers på golvet och piffa upp det allmänt. Idag kunde jag avsluta takmålningen så inte något ont som inte har något gott med sig.

Igår åkte Niska och jag till Norrköping för lite träning tillsammans med Mia och Mats, eftersom Niska löpte blev det ingen samåkning idag. När jag åkte från stan vid tre-tiden var det soligt och varmt men ju närmre Nkpg vi kom, desto mer mulet blev det… Vi startade med lite upplet för att få våra hundar lite ”ur-varvade”. Niska bytte för andra gången föremål, så nu måste jag verkligen träna separat på detta… en gång är ingen gång, två gånger en ovana, tre gånger en livsstil…  På den efterföljande lydnaden startade hon med ett i mina ögon sett, ett storstilat fritt följ men då vi la på kommendering, ja då gick hon igång ordentligt… Vi fick starta om på nytt och hitta ett bra läge sen gick jag runt Mia och Mats + diverse andra saker som hon upplever störande. När det sedan gick bra drog vi oss bort en bit och Mats fick börja kommendera på nytt, denna gång gick det hyffsat bra och vi kunde avsluta med flaggan i topp. Passade även på att träna lite kryp också som faktiskt gick riktigt hyffsat. Medan vi tränade lydnad började det småregna och blåsa och när det var dags att åka hem kände jag mig helt genomfrusen då jag var den ende som tränade utan jacka…, det blev att vrida om värmeregalaget till den röda zonen när det var dags för hemfärd.

Natten till idag samt under hela dagen så har regnet öst ner , är det det svenska semestervädret som kommit för att stanna? Hoppas verkligen inte! Imorgon ska vi börja packa husvagnen för att dra iväg onsdag fm, och just nu känns det inte så lockande… Men först av allt så ska jag åka med Niska till Valla. Tyvärr så har yttterligare en bit av tanden släppt, så det ser inte ljust ut . Vi vet att många håller tummarna och det är vi tacksamma för!

Ovido - Quiz & Flashcards