Bloggen

Alla inlägg den 15 februari 2009

Av Ewa - 15 februari 2009 11:52


Igår var det dags för lite träning med Mia/Irma och Mats/Ivan. Solen sken från klarblå himmel och det var 5-6 grader kallt, helt underbart! Våra planer att hålla till på LBK för att träna gick i stöpet då det var lydnadstävling där (vilken dålig koll jag har…), så vi begav oss till Korpvallen istället. Träningsdagen inleddes med uppletande på det öppna fältet bredvid planen och det visade sig vara svårt för samtliga hundar. Niska lade som vanligt i högsta växeln i och drog ett par race, hittade de  första  föremålen hyffsat snabbt men vi avslutade ändå med att vinda in de två sista.



Niska kommer in med upphittat föremål, har spetsat plastdinosaurien med hörntänderna


Efter en liten snabbfika så skulle det då drillas lydnad och Niska fick börja för att hon skulle vara något mindre laddad, men det var väldigt kaotiskt ändå till en början… Hon är ju så gnällig och stressad att jag nästan för spader ibland, t.o.m när vi fikade gick hon omkring och gnällde… Mia har ju många bra tips och idéer eftersom hon har haft liknande problem (om än inte i närheten av Niskas beteende) på Irma – så det är ju bara att tacka å ta emot!  Träningssättet brukar medföra att hunden blir etter värre till en början, men det är bara att stålsätta sig. Vi jobbade på och till och från tog Niska kontakt under tystnad, och det gäller verkligen för mig att snabbt förstärka dessa ögonblick.



Stilstudie av Ivan under framåtsändandet


Mats tränade mest sakta-gåendet med Ivan men även lite fritt följ, Mia körde delar av framåtsändandet med Irma och även helt ihopsatt moment – det såg skitfint ut! Christer tittade förbi och berättade att han premiärtävlat med Balder i lydnads-1:an idag. Hade de inte missat ståendet så hade de kammat hem ett 1:a-pris, de hade fått jättefin kritik, kul!
 
Lunchen blev, som vanligt när vi är i Lkpg, snabbmat på McDonalds. Vid den traditionella glassen till efterätt höll det på att gå galet… Mia gick och handlade åt oss alla tre och på vägen tillbaka till vårt bord så var hon tvungen att passera ett annat bord, vilket hon helt missade. Mia sprang rätt in i bordet och det var nära att tanten som satt vid det hade fått en glassbägare eller två över sig!



Mia och Irma under fria följet


Eftermiddagspasset blev förlagt uppe på klubben då tävlingarna var slut. Jag fortsatte våra träningar i stadga och denna gång gick det ändå bättre – det finns kanske hopp? Helt tyst kommer hon säkert aldrig kunna bli, men jag är tacksam om vi kan banta ner problemet kraftigt.



Charmtrollet Niska koncentrerad, trampar på
tasstarget och  tittar "under lugg"


Tack Mia och Mats för en riktigt trevlig träningsdag; Mia för alla superråd och Mats för kanonfina bilder på min toka till hund – kommer snart läggas upp på Pixbox.


_
Idag var Annelie ute och sprang 2 timmar med Niska. På eftermiddagen tog jag ett litet lydnadspass med Nissi på gräsplanen här hemma, och vi fortsatte att träna det vi påbörjade igår. Det gick strålande - yes, yes, yes!Nu ska jag lägga upp en valpannons på SBS-sidan, om drygt en halvtimme börjar Beck, det vill jag inte missa.

Ovido - Quiz & Flashcards