Bloggen

Alla inlägg den 6 september 2009

Av Ewa - 6 september 2009 23:20


 Efter en hektisk shoppingdag igår (2 shoppingresor blev det...) var det otroligt skönt att äntligen komma ut i skogen. Jag la ett "medelklurigt" spår till Niska med 7 pinnar och 900m långt. Eftersom GPS:en behagade att fungera idag, så var det enkelt att checka längden för en som är urusel på att räkna steg.


I väntan på att gå spåret fick Niska ett uppletande på en vall, jag vallade en korridor och lyckades skaka fram tre föremål att lägga ut (städade även bilen igår,,,, hmmm). Lite spring blev det allt, öppna landskap verkar ha den effekten på henne, men hon löste ändå uppgiften galant..., såvida jag inte är petnoga med att få raka skick!


Spåret kan ju visa diskuteras… För det första upptaget: här blev hon nästan stillastående , nosade noga fram och tillbaka – men knappast var det spåret som rönte stort intresse. Till sist bar det iväg, om än lojt, i rätt riktning. Själva spåret var till en början fladdrigt, hon zick-zackade sig fram liksom, men blev bättre allt eftersom. En pinne tappade vi bort i skogen och det var med all säkerhet i spårets början, där det enligt GPS:en såg ut som vi missat en liten krok, trots att jag hela tiden kände det som hon gick exakt där jag gått. Nu är jag inte helt överens med den lilla oranga vägvisaren, men helt omöjligt är det inte…  


Igår kom Zeddes jobbarkompis med familj förbi och visade upp deras 4 månader gamla goldenvalp Max. Max och Niska fick en rejäl lekstund och Max tuggade på Niska så att en valptand lossnade. Eftersom jag inte var hemma till en början så var deras lek betydligt lugnare när jag tog fram kameran, men visst avslöjar även dessa bilder hur kul de hade?! Mer bilder finns här.


Niska & Max

  

Avslutningsvis vill jag passa på och slå ett slag för Milles två syskon (sv/vit hane och grå/vit hona) som söker efter ett nytt hem. Ni som följt min blogg kanske har fått en avskräckande bild av honom , och visst är han busig men samtidigt hur otroligt go som helst ! Efter en vecka i vår familj har han accepterat Niska fullt ut och tar t.o.m initiativ att leka med henne, om än på sina egna vilkor. Om någon är intresserad av dessa katter så går det bra att skicka ett mail till Sanna.


Milles fina syskon
 

Ovido - Quiz & Flashcards