Bloggen

Alla inlägg den 3 juli 2010

Av Ewa - 3 juli 2010 20:42

Äntligen semester, som jag har längtat!!! Sista veckorna har varit slitsamma på jobbet och det har blivit en hel del övertid vilket gör ALLT annat lidande, hundträningen också… Fast på helgerna har  vi faktiskt legat i och fått till en massa bra träning 


För några veckor sedan var vi i Tranås och tränade tillsammans med Mats och Ivan. När vi kom dit var spåren redan utlagda – lyxigt, sånt gillar jag ! Niska fick ett spår som gott och väl höll högrelängd och spårade riktigt bra, trots att vi knappt spårat något i vår… Hon var faktiskt väldigt sansad, det brukar allt vara mycket hårdare drag i linan. Likaså på uppletet – riktigt städat på stigen emellan skicken. Hon hittade alla föremålen snabbt och enkelt. Som avslutning blev det lite träning på Tranås BK som också gick över förväntan. Pricken över i:et blev stegen – vi som mörtat på mindre träningsstegar vågade oss denna dag på den stora. Lite knackigt gick det första gången - jag styrde och ställde med godis, hon gick med lite darrig stil. När jag skippade godiset och lät henne traska över i egen takt, ja då vart det flyt och stil på det hela.


   


Helgen efter denna var jag ute med Sassa och spårade, vi körde upplet med alla tre hundarna i väntan på spåret och vad duktiga dom var!! Hade domarna vart på plats hade de fått vifta med 10:orna Spåret gick även denna dag bra, några mindre tapp som var tydliga för mig att upptäcka och Niska jobbade bra tillbaka vid dessa.


Midsommarhelgen spenderades på Jogersö camping till sammans med goda vänner.  Såväl katt som hund var med. Att Niska inte skulle vara till bekymmer, det visste vi ju redan – men Mille… Men det gick kanoners med den lilla kattrackarn! Niska njöt i fulla drag att bada i havet och till och med jag badade. Premiär och dessutom i havet – inte illa av en badkruka!


            
   



Vi kommer att vara hemma ca en och halv vecka innan vi drar iväg med husvagnen då Zedde har en veckas beredskap från och med onsdag, och jag ska försöka få till en massa träning träning. Har funderat lite på att anmäla oss till några högrespår under hösten, men då måste jag sätta fart ordentligt. Riktigt ordentligt!

Ovido - Quiz & Flashcards