Bloggen

Direktlänk till inlägg 4 april 2010

Spår och lydnad

Av Ewa - 4 april 2010 20:42

På långfredagen blev det träning tillsammans med Sassa och schäfertjejerna Wisca och Kajsa. Vi började med att lägga våra spår och då inte i skogen som kanske brukligt är - nej, dessa spår gick över grönområden, cykelbanor och grusparkeringar mm... 


Kajsa var först ut och fixade sitt spår (uppdelat på två) galant. Sen var det vår tur. Efter bakspår på upptaget fick Niska en nytt, snällare påsläpp som gick bättre.  Strax efter start var det övergång vid asfalt och det märktes att hon var lite ringrostig, hon hade svårt att tro att spåret gick över där. Niska brukar annars vara svår att lura vid terrängskiftningar.


 
Niska med upphittad pinne
 

Strax därefter fick hon kvitto på sitt vägval då hon hittade första pinnen. Vid första vinkeln på gräsplanen gick hon rakt fram och jag fick efter ett tag stoppa henne, påminna lite om att man vid tappt letar sig bakåt - för övrigt gick det hyfsat, bara lite småsnurr här och där. Förhållandena var nog inte de lättaste, det blåste rätt så rejält - men arbetsglädjen gick det inte att ta miste på.



 
Sassa & Wisca 


Sist men inte minst var det Wiscas tur. Hon spårade på bra men fick också lite tapp här och där, men löste uppgiften på egen hand och kunde kvittera ut kattmaten på slutet.  


Avslutningsvis blev det lite lydnadsträning. Niska var het på gröten idag och trots lite fartfyllda moment i början (framåtsändandet som gick hyffsat) och metallapportering med varierat resultat - så kunde hon inte riktigt coola ner sig. Fria följet bjöd på mycket ljud då hon hade svårt att fokusera - de korta sträckor som hon gick koncentrerat så gick hon mycket bra - men som sagt, det var bara små små korta sekvenser. Hon gick och laddade på pinnen vid framåtsändandet och kunde inte släppa den riktigt trots att vi la ner den. Dessutom hade jag slangen i fickan efter att ha använt den på apporteringen - klantigt av mig, jag behöver den inte som förstärkning där heller då hon kan offra allt och lite till för en godisbit. Skärpning matte, tänk till!


    


Sassa och Kajsa under lydnaden


Varken idag eller igår har jag hunnit med någon träning, men imorgon tänker jag ge mig ut i skogen och träna upptag. SMHI har hotat med snö, men de har ju haft fel förr?!!


Idag vart det fikapremiär altanen - vi fuskade lite genom att sätta på infravärmen, men men... Pontus fyller ju år på torsdag så idag blev det lite tjuvstart på firandet, bland annat med en påsktårta.


  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 31 december 2011 12:01


Bloggen flyttar: http://rosconis2.wordpress.com/           Gott Nytt 2012!!! ...

Av Ewa - 15 september 2011 23:33


Livet rullar på, alldeles för fort känns det som.... För sönerna är skolan nu i full gång och läxorna duggar tätt, dessutom har innebandysäsongen satt fart med två träningskvällar per barn och vecka. Naturligtvis innebär det en liten minskning när de...

Av Ewa - 20 augusti 2011 23:30

Igår var det EFiT. Det var också den blötaste fredagen på väldigt länge...         ...

Av Ewa - 18 augusti 2011 23:00


Överskriften med utropstecken är motiverad - det var inte igår som jag var på klubben och tränade.... Vi hade stämt träff med Mats. Han jobbar och bor i stan en tid framöver, så det lär nog bli en del samträningar under tiden :)   Niska och Ivan ...

Av Ewa - 13 augusti 2011 19:48

Frågar man Niska om de två senaste veckorna kännts som en evighet, så svarar hon säkerligen ja på den frågan!! Igår var det dags att klippa bort stygnen och i och med detta så slipper hon också tratten. Hon verkade fatta ganska snabbt att hon var "fr...

Ovido - Quiz & Flashcards