Bloggen

Alla inlägg den 18 april 2010

Av Ewa - 18 april 2010 17:29

Sakteliga så känns det som om vi är på G i vår träning igen. Efter några rejäla bakslag, som nästan fick mig att kasta in handuken, känns det numera riktigt kul att träna igen !


Senast igårkväll vart det ett lydnadspass i Sturefors, tillsammans med Sassa och Wisca på "deras" domäner. Niska fick springa av sig det värsta av överskottsenergin i några rushiga budföringar innan vi startade "på riktigt". Inledde med metallapporten som gick hyffsat. Det blev ett dovt muller vid ett av gripandena, så nästa gång blev det ett klick precis innan gripandet. Otroligt bra knep som vi fick av Mia förra året!


Sen var det dags för framåtsändandet. Hon fick galoppera ut till käppen

och ta godis för att sedan skritta vidare. Tempot var kanoners och hon är mycket hörsam bakåt. Dessutom så tittar hon inte bakåt lika ofta nu som förr. Vid några tillfällen fanns det inget godis på käppen och, som Sassa sa, vid de tillfällena så fortsatte hon mycket smidigare framåt - lite som att godisätandet gör att hon kommer av sig. Till sist tog vi bort käppen och körde en gång åt varje håll, gick kanonbra!


Nu var det dags för "hatmomentet"(?) fritt följ... Även här skötte hon sig över förväntan. Jag har sedan några träningspass tillbaka bestämt mig för att gå ur position om hon börjar låta, men än så länge har jag sluppit att vidta de åtgärderna !


Avslutningsvis blev det lite kryp. Sassa tyckte det såg lite knyckigt ut eftersom Niska kröp lite efter mina steg, när jag sedan "gick hela tiden" fast med små pyttesteg, blir det bra mycket mer flyt. Lite hög rumpa här och där men emellanåt även jättefina förflyttningr - känns som vi är på rätt väg, vi tränar vidare!


För Sassa och Wisca gick det också bra. De har kommit med på Elit-spårtävling om 3 veckor, så nu filas det hårt. Kedjorna som Sassa körde fungerade bra, Wisca höll ihop fint.


 
Niska i letartagen


Idag var det tävlingar på klubben och jag var tävlingsledare för klass I och II. Niska var måttligt road när matte iförd träningskläder drog iväg med bilen...  Väl hemma igen fick hon ta igen skadan med ett uppletande. Gick kanonbra om man bortser från lite slarviga avlämnanden och tugg   Som grädde på moset blev det lite bad i Stångån - badsäsongen 2010 har startat!


 
 Niska lugnt

Ovido - Quiz & Flashcards